Näringsliv

CFA-Tidningen

Din pulsmätare i samhället


CFA-Tidningen har tagit pulsen på näringslivet i regionen. Här kan vi få inblick i verksamheter från Brynäs i söder till Järvsö i norr.


Destination Järvsö- Inte bara en ort utan en hel livsstil. Läs mer...

Han jobbar för ett bättre näringsliv.

Ralph Brodin, engagerad ordförande i Brynäs Företagarförening.

 

 

CFA Tidningen har intervjuat Ralph Brodin, ordförande för Brynäs Företagarförening

 

I Gävle finns många goda krafter som verkar för näringslivet. Vi har träffat en riktig eldsjäl. Han har en bakgrund som innefattar 36 år inom grossist och detaljhandeln. Han är väldigt engagerad i näringslivet och vill skapa förutsättningar för företag att växa och få den stöttning som de behöver.

 

Ralph är en man med många järn i elden: han är ordförande för Brynäs företagarförening (det finns 140 företag som är etablerade i deras verksamhetsområde), han är även ledamot i styrelsen för såväl Nyföretagarcentrum i Gästrikland som Företagarna Gävleföreningen samt engagerad i Eldklotet. Ralph berättar att utmaningen med arbetet de gör är att skapa förutsättningar för utveckling för företagarna i deras näringsområde, att skapa tillväxt och få nya etableringar. Att alltid vara ett bra bollplank för företag och göra allt för att främja företagarnas intressen på Brynäs med omnejd.

 

Ralph fortsätter med att berätta att de gör mycket roligt tillsammans, som t.ex. deras gemensamma julfester där 240-320 personer deltar, nätverkandet i sig men också B2B (Business to Business, reds. anm.) som främjar den lokala affärsnyttan. Gävles företagarföreningar för tillsammans dialog med kommunen om exempelvis synpunkter på kommande ändringar i detaljplaner och infrastruktur som främjar företagandet och Gävle.

 

I samarbetet med de elva olika företagarföreningarna i staden hålls gemensamma frukostmöten en gång i månaden med olika föreläsare eller gäster, som informerar om olika ämnen. I dessa frukostmöten deltar även någon av våra kommunalråd, näringslivschef och tjänstemän. Denna fina samverkan är Ralph stolt över.

 

Jag frågar Ralph om det finns något han ser som behöver utvecklas för näringslivet i Gävleborg? Ralph svarar att det finns det, han beskriver ett behov av ett nytt mötesforum där företagare möter samtliga kommunalråd, även i opposition, där ledorden är förenkla, förenkla, förenkla. Att det krävs en attitydförändring inom bland annat ledarskap och organisation inom kommunal verksamhet. Ralph menar att det behövs för att man ska förstå varandras roller bättre och för att det underlättar inför det framtida samarbet, det skulle ge en bättre. större och mer hållbar framtid för oss alla.

 

Han påpekar i samma stund att det är viktigt att komma ihåg att näringslivets viktigaste roll i samhället är det att skapar arbetstillfällen, ger skatteintäkter och med det kommer allt annat som gör ett samhälle levande och starkare.

 

Jag ber Ralph beskriva en typisk dag i hans liv. Han skrattar lite grand och svarar: "Ja du, en typisk dag för mig är väl att jag gör frukost till min fru, sedan tar jag en timmes promenad vid 08.00, när jag kommer hem har jag ca en timme där jag läser och svarar på mail, planerar kommande dagar, sedan är det såklart mycket hjälp, stöd, möten och råd som jag ägnar min tid åt. Jag ägnar ju en 2-4 timmar per dag till mina ideella uppdrag. Vi har en förhoppning att under nästa år kunna få in fler kvinnor i styrelsen i Brynäs FF."

 

 Föreningen delar också ut stipendium varje år, för att stötta bra saker som hänt. Den senaste stipendiaten var Pia Lundström på den ekonomiska föreningen Caravanserai. Stipendiet delades ut den 29 mars i år. Ralph fortsätter: "Det finns mycket att göra för oss ordföranden i företagarföreningarna med att träffa olika partier och politiker som vi för dialoger med. Utifrån de samtal vi för försöker vi sprida informationen till medlemmarna."

 

Ralph avslutar vårt samtal med att säga att han känner att det finns en hyfsat bra framtidstro, att han ser att det görs en massa bra saker och att han tycker att det är väldigt roligt att driva viktiga frågor som handlar om att gagna och ge en positiv utveckling för näringslivet i Gävle.

 

 

Anna Idell

 

 

 

 

 

CFA- Tidningen

 

* Vi är Din pulsmätare i samhället.

 

* Vi är media för Dig som vill vara      med och göra skillnad- på riktigt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter:

CFANYTT 

community för alla goda nyheter!

&

CFANYTT.BLOGG.SEKontakta oss


CFA-Tidningen

Kungsgatan 43

826 37 SÖDERHAMN

(+46)070 592 96 08

info@cfatidningen.se

© Copyright. All Rights Reserved

Vill du dela sidan? Klicka här: