Må Bra

 

Under rubriken "Må Bra" kommer CFA-Tidningen presentera människor, metoder, mediciner och mysterier som alla verkar för att få oss människor att må bättre i en stressad nutid.


Månadens boktips!

Läs mer här.

Hobbyn blev min rehab,

en inspirationsföreläsning med temat HÄLSA där naturen varit och är den drivande kraften.

Stefan Barenfeld, projektledare och föreläsare som just nu är högaktuell med sin föreläsning


 

Föreläsningen bygger på en verklig händelse, där Stefan fullkomligt krossade båda sina fötter hösten 2006, genom ett fall från ett gårdstak. Trots specialistläkarens utlåtande efter en nio timmar lång operation, att Stefan aldrig mer skulle kunna gå igen utan kryckor, så släppte Stefan kryckorna redan 2008!

 

Följ med Stefan på hans resa genom tiden. Den “bästa resan” som Stefan numera kallar den. Under ca 1,5 timme visar Stefan bilder och berättar med inlevelse och känsla från sina egna rehab under de åren som gått. Bland annat från tiden på lasarettet, från ålderdomshemmet på Fredens Kulle i Hudiksvall till fantastiska naturupplevelser i Norska fjällvärlden.

 

 

Hur han jobbat och satt upp sina egna delmål både mentalt och fysiskt för att med framgång lyckats. Föreläsningsmaterialet är plockat direkt från Stefans bok “Hobbyn blev min rehab”. En bok som förväntas släppas hösten 2018.


"Det var på våren 2015. Det var då jag började skriva på nåt som kanske skulle kunna bli en bok. Idag drygt tre år senare är det snart en verklighet. Det var egentligen först när jag började med föreläsningarna som jag insåg att detta är nåt även för andra, och inte bara för mig. Det jag sett är att den intresserat flera målgrupper och ingen direkt specifik.


Den responsen jag fått har varit helt fantastiskt och givetvis har det sporrat mig ytterligare att få klar min bok-"Hobbyn blev min rehab" Boken är till för mig, att jag fått skriva av mig. Det har varit en läkande process i sig, men hoppas att den också ska vara till för dig, du därute någonstans.


Du kanske sitter på ditt rum, ligger i din säng, sitter på en stubbe eller ligger i gröngräset på en filt, eller var du nu befinner dig. Du läser denna bok för att någon tipsat dig eller att du av en slump hört talas om den. Hur spelar egentligen mindre roll. 


Jag hoppas att du ska läsa den, så ska jag säga. Du kanske kommer bli berörd av innehållet att jag kanske kan få dig att stanna upp du med, tänka en, kanske två-tre gånger och reflektera kring dig själv? Kanske kan jag få dig att bli inspirerad? Du kanske kommer känna igen dig? Du kanske är i en svår tid i ditt liv och att min bok ger dig energi.


Kanske kan du ta del av verktygen, mina verktyg, på ett eller annat sätt, till din egen fördel. Du kanske kommer till insikt att ta ditt beslut. Beslutet som du funderat över men av olika anledningar inte vågat. Vågat ta det där steget, steget fullt ut. Det är ju det livet handlar om, att må bra.


Det är så jag ser det. Att våga göra det man vill, på riktigt, för sin egen skull, om ni förstår mig. Om jag bara kan hjälpa en enda person mer än mig själv, att genom denna bok få den personen att må bättre, så anser jag att det varit meningsfullt att skriva boken.Stefan Barenfeld