SPORT OCH IDROTT

CFA-Tidningen

Din pulsmätare i samhället

                                 SPORT OCH IDROTT


I en värld som ständigt utsätter mänskligheten för yttre påfrestningar samtidigt ofta förenat med prestationskrav är det viktigt med förebilder, stöd och influensers som visar vägen och som ger verktyg till hållbara människor, oavsett om det är inom sporten, idrotten eller ledarskapet.

Din insats är viktig!


    

Du kan läsa om alla föreläsare här:

* CFA-Tidningen är en officiell samarbetspartner till WCE:      

symbol-cmyk
Goransson-Arena-300x166
grytenius-academy-1730x750-300x130

Olof Röhlander är licensierad Mental Tränare och Coach. Han sadlade om från elitspelare i bordtennis till mental tränare och är idag även författare och en populär föreläsare. Hans "Veckans Peptalk – Din termos i gryningen" utkom första gången i mars 2008. Veckobrevet som är gratis når varje vecka ca 115.000 läsare via mail.

Hela 6 gånger har Olof utnämts till Årets Talare / Årets Föreläsare!

Läs mer om Olof här: https://olofrohlander.se/om-olof-rohlander/

Michel Gagne är Olympic Mental Trainer och utbildare av coacher. Han är född i Canada och startade sin bana inom elitidrotten tillsammans med Terry Orlick. För 25 år sedan frågade Malaysiska Olympiska Kommittén om Michel kunde introducera mental träning i Malaysia. Det gick så bra så att istället för att endast stanna de tre avtalade månaderna är han fortfarande kvar!

Det senaste decenniet har han även introducerat mental träning och coaching i flera stora internationella företag i Malaysia, Indonesien, Filippinerna och även i några afrikanska länder.

Under kongressen kommer Michel ge en föreläsning: "Performance must be felt not thought". Idrottsmän, personer inom näringslivet, pensionärer, barn och funktionshindrade - alla behöver verktyg för att vara kvar i HÄR OCH NU och leva i NUET HELA TIDEN.

Michel Gagne kommer även ha en workshop: "Breath of Champions". The Breath of Champions är ett program där deltagarna lär sig - the BEST BREATHING techniques for an increased Body – Mind Approach.

Läs mer om Michel här: http://coaching-asia.com

Ronnie Lindahl är utbildad Mental tränare, Team coach och Athletics coach. Han har klienter från flera delar av världen bl a Sverige, Danmark, Nederländerna, Spanien, Brasilien och Kosovo. Han coachar idrottsmän och lag inom flera olika sporter så som fotboll, handboll, innebandy, konståkning, tennis mm. I samarbete med Lars-Erik Uneståhl implementerade han mental träning på Chandigarh Law Tennis Academy, Indien. De unga spelarna och deras coacher tränades i visualisering, lagsamarbete, mindtraining för att optimera prestationen, stresshantering, mindfullness, sätta mål och i personlig utveckling.

Ronnie är nyligen rekryterad till AIK som assisterande tränare och mental coach för herrlaget i innebandy.

Ante Andersson är grundaren till We & Sports.
Antes 17-åriga dotter insjuknade i allvarlig anorexi. Efter flera års kämpande är hon idag en frisk, stark och lovande ung längdskidåkerska. Under månaderna på sjukhuset insåg Ante att det behövdes en ny aktör för möta behoven hos unga idrottare och deras föräldrar. Det fanns ett behov av att fånga upp idrottare som drabbats av ohälsa och det behövdes en aktör som kunde hantera medaljens baksida d v s ohälsa och sjukdomar bland deaktiva. En ny modell XtraCare utvecklades, modellen bygger på tre ben: Förebygga, Forskning och Behandling.

Titeln på Antes workshop: "We dare you to act! Excellence in parenthood within sports".


Emma Trygg, Sveriges yngsta licensierade mentala tränare!

Jag är Emma. En tjugoårig tjej som älskar mental träning och att få leva ett liv baserat på mina egna drömmar. Idag är jag stolt över mig själv, lyssnar på mitt inre och vågar utmana mina rädslor- något som inte alltid varit självklart i mitt liv. I femton år styrde mina rädslor mitt liv och dagarna bestod av självhat, tvångstankar och ätstörningar. Det är tack vare mig själv och den mentala träningen jag idag har ett liv jag trivs med. Jag är en människa som vill hjälpa fler människor genom att dela min historia men också visa på konkreta verktyg för att just nu ska kunna maximera ditt liv.

Läs mer om Emma här https://www.tryggcoaching.se/om-emma/

På kongressen i Gävle 12-16/6 har du möjlighet att inspireras av Stig Wiklund , mental tränare och coach sedan mer än 30 år. Stig är bla mental tränare åt vårt senaste stjärnskott inom längdskidåkning - Frida Karlsson!

Läs mer om Stig här http://positivakicken.se och missa inte chansen att lyssna på honom i Gävle i juni!

Igor Ardoris är grundare av Budo Mental Training – mental träning för hantering av svåra situationer. Han är mental tränare, författare, föreläsare och pedagogisk konsult. Sedan 2007 har Igor utbildat bland annat elitidrottare, lärare, polis, ambulanssjukvårdare och företagsledare i att agera utifrån lugn och balans i pressade situationer.

Igor har direkt erfarenhet av högrisksituationer genom att sedan sina tidiga tonår ha tävlat i kampsport på elitnivå, arbetat som dörrvakt i Malmös nattliv, men framför allt, genom upplevelsen av att vara en civil och utsatt ung man mitt i inbördeskriget på Balkan. Dessa erfarenheter har permanent sporrat honom att ägna den största delen av sitt vuxna liv åt att studera, förstå och utveckla kompetensen att hantera det mänskliga psyket under stressande och skrämmande omständigheter.

Igor kommer att ha en workshop, "Leadership in difficult times". Igor vägleder oss genom hjärnan och kroppen och lär oss vad som händer vid stress och hur vi kan identifiera tecken på stress innan vi blir dess fånge. På ett konkret och tydligt sätt lär vi oss hur vi kan förbereda oss mentalt inför kritiska högrisksituationer och får verktyg för att bättre hantera dem när de uppstår.

Läs mer om Igor här http://igorardoris.se/

CFA- Tidningen

 

* Vi är Din pulsmätare i samhället.

 

* Vi är media för Dig som vill vara      med och göra skillnad- på riktigt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter:

CFANYTT 

community för alla goda nyheter!

&

CFANYTT.BLOGG.SEKontakta oss


CFA-Tidningen

Kungsgatan 43

826 37 SÖDERHAMN

(+46)070 592 96 08

info@cfatidningen.se

© Copyright. All Rights Reserved

Vill du dela sidan? Klicka här: